Wednesday, April 13, 2011

Pengalaman mengajar ku untuk mengajar...

Saya tidak pernah ada mana2 kursus untuk menjadi jurulatih dan saya hanya menerima latihan rasmi basketball sejak saya join the Navy Team..Tapi atas minat dan cintakan sukan ini, dengan sedikit pengalaman saya secara sukarewala menjadi coach (tidak berbayar) bagi Team UPNM. Betul org ckp, kalau kita minat sesuatu, kita kan bersungguh2 untuk melakukanya. Saya cuba menaikkan balik  nama pasukan  di UPNM dan seterusnya menyertai MASUM kelak. Saya xde la hebat sgt nak train Peg Kadet, tapi sekurang-kurangnya boleh memberi diorng semangat untuk bermain...So, tournament pertama adalah UniMAP Open di Kangar Perlis. Mula2 pergi agak gementar sedikit sebab tidak tahu standard pasukan-pasukan yang join. Tapi kalau team universiti, standardnya sgt tinggi begitu juga dengan team2 di kawasan cina. Macam mana saya tau?? Sbb pernah jumpe la..kena bungkus~!!

UPNM Spartans~ Cantik x jersi kitorng?haha~
Kami tewas 3 perlawanan pertama tetapi mampu bangkit dan menang 3 perlawanan terakhir dan melayakkan kami untuk bermain untuk tempat ketiga & keempat

Budak2 Spartans yang jakun dapat naik LVD

Aktiviti pemanasan di pagi hari
Coach pun tidak melepaskan peluang  melibatkan diri dalam aktiviti yang sihat ini

Coach menunjukkan tarian inang semasa game bermula
Ala-ala star gitu

Player bertanyakan ke mana kita nak lepak lepas game. Unappropriate

Antara team yang menjadi belasahan kami
Coach arahkan fotografer supaya sentiasa fokus kamera kepada beliau

Gaya ada. Tapi xmasuk2

Khuyusk melihat burung bertebangan di siling court

Ini pun xmasuk jugak

Vs UUM
Coach akan pau RM 2 setiap kali buat salah dlm court

Vs UUM.. Ref, jauh skit

Selepas match
Muka insaf atau muka lapar?

Asistant coach/fotographer



Spartans cuba bergurau senda dgn coach

Akhirnya kami berjaya merangkul tempat ke-3. Congratz Spartans. I'm proud of u all....

System Breakdown

Captain mendahulukan majlis

Muka xpuas dapat 3rd Place

Peruntukan pingat untuk coach

Acara wajib..bergambar

Tadaa~

4 comments:

  1. perlukan sport scientis x team ni'?? adik blh tawarkan diri..lol

    ReplyDelete
  2. thniah..wlaupn tmpt ke 3...cbe lg jgn ptus asa ea.. :)

    ReplyDelete